VASS ATTILA esküvői fotós "A HÁZASSÁG SZÉPSÉGE AZ, HOGY MEGÉLED AZ ÖRÖMÖT,
A BOLDOGSÁGOT ÉS A TELJESSÉGET AZÁLTAL,
HOGY MEGOSZTOD AZ ÉLETEDET EGY MÁSIK SZEMÉLLYEL."

Ragyogj a legékesebb esküvői ékszerekben!

Harmónia, kényelem, kifinomult ízlés – az esküvői ékszerek

A mindennapokban sokan, sokféle kiegészítőt, ékszert viselünk. Többen a nemesfémeket, gyöngyöket, kristályokat, mások a bizsukat vagy a kézzel készített, különleges ékszereket részesítik előnyben. A menyegző alkalmával az arák vannak a középpontban, hiszen övék a legékesebb ruha, smink, frizura és kiegészítők. Fontos, hogy megtaláld a saját ízlésed az esküvői ékszerek közt válogatva, hogy feldobd, kiemeld magad a Nagy Napon.

Biztosan neked is van elképzelésed, hogy mit szeretnél viselni, de előfordulhat, hogy rájössz, a választott ékszerek nem harmonizálnak a menyasszonyi ruháddal, a cipőddel stb. Érdemes elfogadni a hozzáértők stílustippjeit, ha nem vagy biztos magadban. A különböző ékszerek, hajdíszek nemcsak feldobják a külsőd az esküvői fotózás vagy a ceremónia alatt, hanem egységessé varázsolják az egész megjelenésed.

Ha a mindennapokban sem hordasz nagy, harsány ékszereket, akkor nem érdemes ettől a szokástól eltérned. Akkor mutatsz igazán jól az esküvői szettedben, ha boldog és fesztelen tudsz lenni benne. Ha a nagyidtól kapott, régi nyakék az, amelyet a legszívesebben viselnél a ceremónián, s a legszívesebben látnál viszont majd az esküvői fotókon, akkor viseld bátran azt. A különleges, nagy ékszerek is elbűvölően szépek persze, de csak akkor, ha az ara tudja őket viselni. Mindenképpen kérj tanácsot e tekintetben is!

Kristály, gyémánt, ezüst?


Hogy mely anyagokra mondasz igent, sok mindentől függhet. Lényeges lehet az adott ékszer árkategóriája, színe, harmóniája a többi kellékkel, ruhával. Fontos, hogy mire vagy esetleg allergiás, mi tükrözi leginkább a stílusodat, értékszemléletedet stb.

Az esküvői ékszerek alatt leggyakrabban a nyaklánc, a fülbevaló és a tiara hármasát értjük, de persze ettől eltérő szettek is léteznek. Nem muszáj belesimulnod a hagyományokba, ha nem akarsz. Beszélj egy számodra megbízható, profi ékszerésszel, ötvös mesterrel, és kérd ki a véleményét, hogy mivel tehetnéd egyedivé az esküvői ékszerszetted!

Az összetartozás jelképe – a gyűrű

Kétségtelen, hogy a gyűrű a legfontosabb ékszer az esküvőn, mely az összetartozást szimbolizálja. Tudtad, hogy ez a jelkép egészen az ókori Egyiptomig nyúlik vissza? Ott és akkor is, ahogyan már az ősi kultúrákban is, a körkörös forma az örökkévalóság, a Nap és a Hold jelképe volt. Közismert, hogy a Hold a női, a Nap a férfi „nemű” égitest a szimbolika szerint. A gyűrű közepén elhelyezkedő lyuk egy kaput jelképez, amely a jövőbe nyílik. Képzeld, a gyűrűkbe már az ókori rómaiak is különféle bölcsességeket gravíroztak. S hogy miért a negyedik ujjunk a gyűrűsujj? Akkoriban úgy vélték, hogy a negyedik ujjból egy véna egyenesen a szívhez vezet, a szívben pedig a szerelem és a szenvedély honol.

Manapság már nem a nagyanyáink által hordott, vékony arany karikagyűrűk, de nem is a hetvenes években előtérbe kerülő szélesebb változatok a trendik. Napjainkban már a köves, több színű, fehér és vörös arany kombinációjából készült gyűrűk hódítanak. Ha igazán egyedi esküvői ékszert akarsz, fordulj egy ötvös mesterhez!

Légy te a központban, s lásd magad, saját egyéniséged az esküvői csokrodban, kiegészítőidben! Készüljenek rólad és párodról a világ legszebb esküvői fotói!

 

 

Adatvédelmi nyilatkozat