VASS ATTILA esküvői fotós "A HÁZASSÁG SZÉPSÉGE AZ, HOGY MEGÉLED AZ ÖRÖMÖT,
A BOLDOGSÁGOT ÉS A TELJESSÉGET AZÁLTAL,
HOGY MEGOSZTOD AZ ÉLETEDET EGY MÁSIK SZEMÉLLYEL."

Esküvői smink és frizura - tippek, amire érdemes odafigyelni

Tündökölj királynői kisugárzással és szépséggel az esküvői fotókon és a menyegződön!
   
A bizonyos Nagy Nap előtt a menyasszonyok rengeteg stílustippet, javaslatot kapnak arra vonatkozóan, hogy milyen frizurát, sminket válasszanak maguknak a jegyes fotózásra, illetve a ceremóniára. Az önjelölt stylistok bizonyára a legjobbat szeretnék neked, de fontos, hogy tisztában légy azzal, mi áll jól neked, s hogyan, miben érzed jól magad hosszú távon.

Az esküvői smink-, ruha-, és frizuratrendek gyakran változnak, a divat állandó körforgásában az egyes elemek, színek, szimbólumok, anyagok hol eltűnnek, hol újra bekapcsolódnak, hol pedig egészen új irányzatok születnek, s terjednek el. Nem egyszerű a lépést tartani, s összeegyeztetni saját ízlésünket a hagyományos vagy éppen az új koncepciókkal.

A jegyben járás, illetve az esküvő előtti előkészületek a legizgalmasabb időszakot jelentik az ember lányának életében. A menyegzővel egyúttal lezárunk egy régi szakaszt az életünkben, s egy új fejezetbe lépünk. Az előkészületek gondos, precíz kivitelezése okvetlenül fontos, viszont a leglényegesebb, hogy mindeközben végig maradj önmagad! Mutasd meg, hogy igazán boldog vagy a pároddal, ragyogj az örömtől, s próbálj meg arra törekedni, hogy ez tükröződjön majd a megjelenésedben is!

Csak a profi szakemberekben bízhatsz!
A próbamunkák segítenek a végleges döntésben!


Válassz olyan sminkest és fodrászt, akik eddigi munkájukkal már bizonyították, hogy érdemesek arra, hogy elkészíthessék esküvői sminked és frizurád! Kérd ki párod, legjobb barátnőd véleményét is, majd egyeztesd a legapróbb részletet is a szakemberekkel! A ceremónia, illetve a jegyes fotózás előtt nagyon fontos, hogy próbasminket, illetve próbafrizurát készíttess! A próbamunkák alapján meggyőződhetsz arról, hogyan áll a valóságban a választott smink- és hajstílus, illik-e hozzád, a személyiségedhez, és a kreáció tartósságát, elkészültének időtartamát is leellenőrizheted!

Ugye te sem szeretnéd, hogy a menyasszonytánc alatt széthulljon a kontyod, vagy elkenődjön, lefolyjon a sminked?  A fotókon csak akkor tudsz csillogni pompázatos hajkoronáddal és bájos, lehengerlő sminkeddel, ha az úgy áll, ahogyan a profik készre álmodták neked! Figyelj a részletekre, s ne bízd a véletlenre sminked és frizurád!

Hogyan zajlik a megfelelő smink és frizura kiválasztása, ellenőrzése?
Trendek és egyéni ízlés ötvözése


Ha megvan, hogy kikkel készítteted sminked és frizurád, együtt, a szakemberek segítségével, a klasszikus vagy újító trendek figyelembevételével érdemes kigondolnod a részleteket.

A kozmetikus, sminkes egyből látja, hogy milyen az arcformád, s melyik a legszebb pont az arcodon, amelyet hangsúlyozni kell. Tudtad, hogy nyolc arcforma létezik a nők esetében? A smink jellegének megtervezése az arc arányainak maximális figyelembevételével zajlik, így kiderül, mi a legesztétikusabb megoldás számodra. Minderre csak egy profi sminkes képes, az esetek 90%-ban a barátnő, kolléganő nem tud hosszantartó, komfortos és szép végeredménnyel kecsegtetni! A smink kapcsán nem elhanyagolható szempont például az alapozó anyaga, összetétele. A profik többek közt irritáció és fojtó hatás vizsgálatot is végeznek, amelyek lényeges egészségügyi és kényelmi kérdések. Napjainkban a pasztellszínek árnyalatai hódítanak, a legnagyobb sminktermék-gyártó cégek is ezen tónusok mellett teszik le a voksukat. A pasztellszínek tavasszal romantikusak, nyáron pajkosak és persze roppant praktikusak, ősszel hűvösen sikkesek, télen dermesztően elegánsak.

Ha áttérünk a frizurára, a legkézenfekvőbb dolog a hajad hosszúsága, hiszen ettől függ a frizura stílusa, formája. Biztos több magazint, prospektust végignéztél már, lázasan keresve a számodra legmegfelelőbb esküvői hajkoronát. A frizura kapcsán is lényeges azonban az arcformád, így hiába „szerettél bele” egy kreációba, a fodrászod lehetséges, éppen azt nem javasolja neked. Sorolj fel pár jelzőt magadban, mikor belépsz a szalonba a próbamunka, a jegyes fotózás, vagy a Nagy Nap előtt! Olyan jelzőket, amelyek leírják, hogyan szeretnél kinézni, mit szeretnél üzenni a frizuráddal, a megjelenéseddel: szerény, bájos, visszafogottan elegáns, törékeny, vad, extravagáns, feltűnő, szexi stb. Fodrászod mindezek tudatában tud majd neked alternatívákat sorolni, s közösen megtaláljátok a legideálisabb megoldást. Különböző ízléses díszekkel, gyöngyökkel, ráfokkal és koronákkal fokozhatod a hatást!

Vőlegények! Tartsatok az arátokkal!

A sminkelés női dolog – mondják a férfiak, jogosan. A smink-és hajmizéria elsősorban a nőket, a menyasszonyokat érinti, mégis fontos, hogy az urakra is odafigyeljenek a fodrász-és sminkes kollégák a jegyes fotózás, a Nagy Nap előtt!

Mire számíthatnak a férfiak a sminkesnél, fodrásznál? A vőlegények esküvőre szabott megjelenése leggyakrabban bőrdiagnosztikát, tisztító arckezelést, egyéb tanácsadást, valamint hajigazítást, esetleges vágást, fazonírozást, enyhe smink felvitelét foglalja magában. Félreértés ne essék, nem egy „nőies” maszkot kap a vőlegény, csupán kiemelik vonásait, arcának tónusait, hogy vonzó, friss és ápolt legyen a fotókon a menyasszonya mellett.

Mire érdemes még odafigyelni?

A fotózásokon fellépő fennakadásokat, bakikat megelőzendő, íme néhány hasznos dolog, amire érdemes odafigyelnetek! Mindezen tippek hozzájárulnak ahhoz, hogy zökkenőmentesen, gyorsan és profin történjen minden a fotózásokon!

A fotózást megelőző napon nézzétek át a menyasszonyi ruhát, s készítsetek össze minden kelléket, hogy aznap már ne kelljen kapkodni, hiszen a nagy rohanásban előfordulhat, hogy valamit otthon hagytok. Az öltöztető koszorúslány, barátnő mindig jól figyelje meg, hogyan adták rád a szalonban a ruhát, hogy a fotózáson ne kelljen emiatt időt vesztegetni. Legyen nálatok tű és cérna a fotózáson és a többi eseményen is, hiszen egy leszakadt gomb vagy elszakadt pánt is képes fennakadásokat okozni. Legyetek mindenre felkészülve, hiszen jobb félni, mint megijedni!

Mint látod, a legapróbb részlet is fontos lehet a ceremóniát megelőző jegyes fotózás vagy az esküvői fotózás alkalmával! Készülj fel a legváratlanabb történésre is!

Lényeges továbbá, hogy megtaláld a hozzád leginkább illő sminket és frizurát, mely tartós és kényelmes, s amelyben királynőnek érzed magad!

 

 

 

 

 

Adatvédelmi nyilatkozat