VASS ATTILA esküvői fotós "A HÁZASSÁG SZÉPSÉGE AZ, HOGY MEGÉLED AZ ÖRÖMÖT,
A BOLDOGSÁGOT ÉS A TELJESSÉGET AZÁLTAL,
HOGY MEGOSZTOD AZ ÉLETEDET EGY MÁSIK SZEMÉLLYEL."

Esküvői fotózások menete

A honlapom ezen fejezetében végig vesszük, milyen részekből is áll egy teljes esküvő fotózása. Vannak, akik csak egy-egy részét kérik, van aki az egészet! Átlátható módon külön bontottam az esküvő fázisait, leírva azt is, hol mit nyújtok, mire figyelek, annak érdekében, hogy hitelesen örökítsem meg az esküvőtöket!

Röviden azért itt is összefoglalom, az almenüpontok alatt található fotózások lényegét.

Romantikus jegyes fotózás:
Az első közös fotóélmény. Elsődleges célja, hogy Ti, az ifjú pár és én, a fotós kicsit megismerjük egymást, kicsit belekóstoljatok a fotózás menetébe. A másik célja, hogy készül pár szuper kép Rólatok, civil ruhában, lehetőleg valami különleges helyszínen! Nem szerves része a klasszikus esküvői fotózásnak, de nem érdemes kihagyni! Debrecen környékén számos extrém helyszín található, melyek remek hangulatot biztosíthatnak egy romantikus jegyes fotózáshoz!

Kreatív fotózás:
Ez valamennyi esküvői fotózás kiemelt eseménye! A szertartás előtt zajlik a fotózás ezen része. A kiválasztott helyszínen készítek beállított, és természetes képeket egyaránt. A cél, olyan művészi fotók készítése, amelyek visszaadják az ifjú pár boldogságát, egymás iránti érzéseit, szenvedélyét, egyéniségükkel kiszínezve a képeket. Fontos a megfelelő, esetleg szokatlan helyszín (van belőle bőven Debrecenben), a hangulat és a képi hatás fokozása, ezekről írok néhány gondolatot ebben a fejezetben.

Szertartás fotózás:
A szertartás az esküvő legszebb, legmeghatóbb része. A képeknek is ezt kell tükrözniük. Ezt a fejezetet elolvasva bemutatom azokat a technikákat, amiket alkalmazok, amitől kreatívvá válnak ezek a képek is. A szertartás fotózása is klasszikusan az esküvői fotózás része. 

Vacsora fotózás:
A lakodalom legnépszerűbb része. A vacsorán már túl vagytok a "kötelező körökön". Itt már mindenki felszabadult, mindenki önmaga, természetes és jókedvű. Erről szólnak a fotók is. A ti boldogságotokat ünneplik, tánccal, lakomával, játékokkal a barátok és családtagok. Természetesen ebben a részben is készülök különlegességekkel, amikről többet megtudhatsz, ha elolvasod a vacsora fotózás fejezetet.

Éjfél fotózás:
A vacsora után jön a menyasszonytánc, a tortavágás, illetve a svédasztal. Az ifjú pár az éjfélt követő visszavonulás után, átöltözve jelenik meg a násznép előtt. Ezeket a pillanatokat örökítem meg, ezúttal is kreatívkodva, ugyanis ez a rész sem maradhat különleges képi fűszerezés nélkül! Hogy mit használok, hogy pikáns legyen a végeredmény? Kiderül ebből a fejezetből.

TTD fotózás (csak ínyenceknek):
Külföldön nagy divat a "Trash The Dress", azaz tedd tönkre a ruhát fotózás. Ezt a fotózást, az esküvőt követő napok egyikén szokták megtartani. Téma: a menyasszonyi ruha pusztulása. Van aki felgyújtja, de akár le lehet önteni borral, vízzel, sárral, elszakítani, eltépni ... vagy neki esni festékszóróval. Az érdekessége a fotóknak, hogy a menyasszony minden esetben "benne van" a ruhában! :) Ebben a fejezetben kicsit kitérek erre, a Magyarországon még nem annyira honos szokásra. Egyébként vicces és maradandó élményt (és nem sérülést) okoz az ifjú párnak. :)

 

 

 

 

esküvői fotózás főkép
www.eskuvoifotozas-debrecen.hu
Adatvédelmi nyilatkozat