VASS ATTILA esküvői fotós "A HÁZASSÁG SZÉPSÉGE AZ, HOGY MEGÉLED AZ ÖRÖMÖT,
A BOLDOGSÁGOT ÉS A TELJESSÉGET AZÁLTAL,
HOGY MEGOSZTOD AZ ÉLETEDET EGY MÁSIK SZEMÉLLYEL."

Kreatív fotózás Debrecenben

Debreceni helyszínek: törekedjünk a változatosságra!

Ez egy különleges nap az ifjú pár, azaz a Ti életetekben. Megpróbálom egyéb tekintetben is kiemelni, egyedivé tenni ezt a napot. Beszéltem már az unalmas képekről. Léteznek unalmas helyszínek is. Bárki, akinek debreceni esküvőkön készült képek kerülnek a kezébe, - az esetek nagy többségében - ugyanazokat a "KLASSZIKUS" helyszíneket látja. (Most még a klasszikus, unalomig nyúzott beállításokról nem is ejtek szót, majd kicsit lejjebb.) Az én szemléletemben az esküvői fotózás nem egy sablon munka, hanem kiemelt megtiszteltetés, aminek kreativitással és igényes munkával szeretnék megfelelni!

Az esküvői fotózás helyszíneit Debrecenben is többen, teljesen alaptalanul, kész tényként kezelik, pedig lehetünk kreatívabbak a helyszínválasztásban is. Debrecen hemzseg a jobbnál jobb esküvői fotózásra alkalmas helyszínektől. A sablont senki sem választja szívesen. Dobjuk hát fel a fotóitokat ... hogy egyedibbek, különlegesebbek legyenek. A sablonosság baljós jelei, ha a fotós a Békás tó, az Egyetem előtti park, az Egyetem belső tere, a Botanikus kert közül tesz ajánlatot, fotózási helyszínre. Debrecen ennél jóval több, ti pedig sokkal többet érdemeltek!

Miért ne legyünk sablonosak? Ha maga a helyszín szokatlan, olyan hangulatot és töltést ad a képnek, amitől érdekessé válik. Sokszor a szemlélő nem is tudja eldönteni, mitől érdekes a kép .. csak megáll előtte és nézi. Sok esetben a háttér adja ezt a különös érdekességet. Én ezt szeretném megfogni, hogy a fotók, mint a Nagy Nap tárgyi emlékei, egyedivé és izgalmassá váljanak! Természetesen, ha ragaszkodtok ezen helyszínekhez, azzal sincs semmi probléma, mert akkor máshogyan dobjuk fel a fotózást! Azt is elmondom, hogyan ...

A másik fontos szempont a beállítások. Természetes beállításokra törekszem. A nagyon műies beállítások nem adják vissza az érzelmeket. És ezen a napon egyik legfontosabb feladatom, az érzelmek dokumentálása, egyfajta fotóriporterként. Ez nem azt jelenti, hogy ha nektek van valami ötletetek, akkor azt nem csinálom meg, akár helyszínről, akár beállításról legyen szó! Ha van kérés, azt is megoldom, hiszen ez a Ti napotok! Tudok olyan fotósról, aki kizárólag az általa "bejáratott", ismert helyszíneken vállalja a fotózást, és minden fához és bokorhoz egyszer kitalált egy beállítást, és mindenkivel azt fotózza meg! Az esküvői fotózás a "futószalagná"l jóval magasabb értékű dolog! Erre is érdemes odafigyelni az esküvői fotós kiválasztásakor! Tehát a helyszíneken túl a beállítások, illetve a megfelelő pillanat körülményeinek létrehozása a cél, és magát a pillanatot elkapni az igazi feladat! Így készül el az a fotó, amit 50 év múlva is büszkén mutat az ifjú pár barátoknak, ismerősöknek .. és ezek az emberek mind gyönyörködve nézik az esküvői fényképeket.

Lehetőségetek van arra, hogy a kreatív fotózást ne az esküvő napján kérjétek, hanem pl. előző nap. Ennek azaz előnye, hogy nem lesz rohanás, nyugodt körülmények között lehet fotózni! Ez annyi plusz költséggel jár, hogy a sminkest és a fodrászt kétszer kell megfizetni, egyéb felára azonban nincs!  Akármelyik verziót is választjátok, én mindent megteszek, hogy ne készüljenek erőltetett, unalmas, kedvtelen képek ... és általában sikerül is elérnem! :)

 

 

 

esküvői fotózás főkép
www.eskuvoifotozas-debrecen.hu
Adatvédelmi nyilatkozat