VASS ATTILA esküvői fotós "A HÁZASSÁG SZÉPSÉGE AZ, HOGY MEGÉLED AZ ÖRÖMÖT,
A BOLDOGSÁGOT ÉS A TELJESSÉGET AZÁLTAL,
HOGY MEGOSZTOD AZ ÉLETEDET EGY MÁSIK SZEMÉLLYEL."

Esküvői csokor trendek

Ügyelj a részletekre - készíttess gyönyörű, tartós virágcsokrot!

Gondolkoztál már azon, hogy mit szimbolizálnak, s miért van jelentőségük az esküvői virágcsokroknak? Képzeld, már az ókori Görögországban is virágcsokrot tartott a menyasszony a kezében az oltárnál, sőt füvekből, virágokból, s más növényekből készült koszorút is hordtak fejükön az arák ekkoriban. A virágok már a kezdetektől a vitalitást, a szeretetet, a boldogságot jelképezték az esküvőkön.

Természetesen az ókor esküvői virágcsokrai nem úgy néztek ki, mint a maiak. Nem hagyományos virágokból készültek, s nem is a menyasszony kezében voltak. A menyasszonyi csokor hajdani formája füzérekből és koszorúkból állt elő, melyet az ifjú pár a fején viselt – bizony, a vőlegény is! Amiképpen ma a fokhagymát használják a betegségek elűzésére is, úgy az ókorban is hittek abban, hogy ez a növény elűzi az ártó szellemeket a jegyes pár életéből. Ebből eredően a füzéreket és koszorúkat különféle füvekből (például zsályából, melyet a bölcsesség virágaként ismerünk) és fokhagymából fonták a koszorúslányok. A menyegzői vacsora alkalmával az esküvői csokor az ifjú pár feje fölött volt, így hozva nekik szerencsét, boldogságot és hosszú életet.

A menyasszonyi csokor és a virágok jelenléte az esküvőkön, valamint a hozzájuk kötődő szokások koronként, kultúránként igen eltérőek. A modern ceremóniákon az aprólékosan megmunkált, tartós és ékes virágcsokrok terjedtek el.

Milyen az ideális esküvői csokor?


Rendkívül összetett dolog megtalálni az ideális menyasszonyi csokrot és virágdekorációt. Ha úgy érzed, nincs meg a kellő szépérzéked, érdemes a szakember véleményét kikérni, hogy milyen a hozzád, illetve a ruhádhoz, a sminkedhez, az esküvő többi dekorációjához leginkább illő virágcsokor. Biztosan van kedvenc virágod, színed és illatod. Elképzeléseidet előzetes egyeztetés után csakis egy profi virágkötő tudja majd készre álmodni.

Nagyon fontos, hogy a virágok tartósak legyenek, s bírják az egész napos strapát, az időjárás viszontagságait. A jegyes fotózás alkalmával a csokrot ide-oda rakosgatjuk, letesszük-felvesszük, így ha nem kellően rögzített, széteshet. Továbbá nincs is annál rosszabb, mint amikor a Nagy Napon vagy az életre szóló élményt megörökítő fotózáson egyszer csak bebarnulnak a gyönyörű virágok. Mindenképpen egyeztess a virágkötővel ezekkel kapcsolatban!

Az esküvői csokrok legújabb, elképesztő trendjei


Harsány vagy pasztell színek, visszafogott vagy élénk kiegészítők, természetes vagy precízen komponált vonulatok – napjainkban minden megengedett, ami az esküvői csokrokat illeti, hiszen egymás mellett futnak a különleges, ellentétes tendenciák.

1.    A lágy, pasztell színek egy üde, tavaszi kertet idéznek. Ezek a csokrok a legtermészetesebbek, így ha oda vagy a naturális, friss színekért és a kerti virágokért, a szofisztikált elegancia híve vagy, akkor ez a trend a te irányod.  Ezek a csokorcsodák úgy néznek ki, azt a hatást keltik, mintha csak a Nagy Nap vagy a fotózás előtt szedted volna őket a kertben. Fel lehet őket dobni bogyókkal, füvekkel, gyümölcsökkel, s nagyon illik hozzájuk a csipkés, a szalagos díszítés. Választhatsz hozzá rózsát, tulipánt, liliomot.

2.    A másik népszerű trend, amelyet az életvidám és nyitott személyiségeknek ajánlunk, az intenzívebb színek köré rendeződik. Nem ritkák az egzotikus tónusösszhangok, a túlzott méretű virágok sem e csokrokban. Igazi forró, nyári hangulatot teremtenek, pinkkel, narancs-és citromsárgával, zölddel, égővörössel stb.

3.    A legizgalmasabb csokordivat az „ombre” színeket hozza el. Ezekben világos, majd egyre sötétedő színek uralkodnak. Játékos és pajkos összhatású csokrokról van szó, ahol a művészi, festői jelleg is előtérbe kerül. Az örök fiataloknak, mókamestereknek, ábrándozó művészlelkeknek ajánljuk. 

 

 

 

Adatvédelmi nyilatkozat