VASS ATTILA esküvői fotós "A HÁZASSÁG SZÉPSÉGE AZ, HOGY MEGÉLED AZ ÖRÖMÖT,
A BOLDOGSÁGOT ÉS A TELJESSÉGET AZÁLTAL,
HOGY MEGOSZTOD AZ ÉLETEDET EGY MÁSIK SZEMÉLLYEL."

Helyszín, dekoráció, zenekar - fontos az összhang

Álombéli helyszínek, meseszerű dekorációval – teremtsetek Mennyországot esküvőtökön!

Lehet klasszikus vagy trendi, hagyományos vagy tematikus, nagy vagy kicsi, világraszóló vagy szűk körben megtartott, városi vagy vidéki, luxus vagy szerény… Egy biztos: az esküvői ceremónia, a lagzi egy életre szóló élmény lesz számotokra, melyet soha nem fogtok elfelejteni. Az előkészületek varázsa, a Nagy Nap izgalma, a gyűrűhúzás öröme, a násznép vigadalma, az esküvőtök helyszíne és stílusa mindenhová elkísérnek titeket, ott lesznek veletek, a szívetekben. Hogy az utókor is részesülhessen ezen pillanatokból, s lássa, hogyan festettetek a menyegzőn, miképpen mulattak a rokonok, milyen idilli környezetben ünnepeltetek, érdemes megörökíteni, „továbbadni” ezeket a pillanatokat. A fotó adott momentumokat rögzít, csak a legszebb, legeredetibb jeleneteket „dermeszti” meg az utókornak, így sokkal érzelmesebb hangulatot idéz meg, mint a videó felvétel.


Hogyan válasszatok helyszínt?


Manapság a helyszín és a dekoráció kiválasztásának szinte csak a képzelet és az egyéni stílusotok szabhat határt. Hazánkban még inkább a hagyományos tendenciák maradtak divatban, bár többen választanak extrémebb megoldásokat is. Egy ízlésesen feldíszített étterem, régi kultúrház, iskola, egy impozáns, virágoktól illatozó kert vagy park, egy családias, népies hangulatú falusi birtok olyan hangulatossá teheti a lagzitokat, hogy ti és vendégeitek azt sem tudjátok majd, hová fordítsátok tekinteteket, s mit csodáljatok.

A helyszín kiválasztása során nem egy szempontot kell mérlegelnetek. Először is a legfontosabb, hogy mely évszakban esküdtök, hiszen ettől is függ, hogy beltéri vagy kültéri lagzit szerveztek majd. Légyeges a násznép létszáma, de a saját elképzelésetek, stílusotok, életszemléletetek is. Mindegy, hogy a természetben, egy kellemes beltéri helyiségben vagy egy extrém helyszínen ünnepeltek életetek nagy napján, az esküvőn készített fotóknak köszönhetően évek múltán is lesz olyan képzeletbeli „zug”, ahova „visszavonulhattok” emlékezni.


Hogyan varázsoljuk meseszéppé és stílusossá esküvőnk helyszínét? Melyek a legtrendibb dekortippek?

Az esküvői magazinok tele vannak szebbnél-szebb dekorációs tanácsokkal, ötletekkel. Érdemes végiggondolni, hogy mely színeket, virágokat, anyagokat részesítitek előnyben, s melyik az a stílus, az a dekorációs irány, amely leginkább illik a helyszín hangulatához stb. A színek tekintetében, hódítanak a pasztell árnyalatok, de a klasszikus arany, bíbor, ezüst kombinációk is köztudatban maradtak. A pasztellszínek elegáns, stílusos és természetes hatást keltenek, az „egyszerű, de nagyszerű”-elve érvényesül általuk, az esküvői paletta bájos, romantikus vonulatát képviselik a most dívó menta, barackvirág, fehér és puncs árnyalatokkal. Mindezek remekül kiegészülhetnek a klasszikus tónusokkal is.
 
Az egzotikus, élénk, nyárias színek is lehetnek befutók, hiszen vidámságot, szenvedélyt, pozitív energiát árasztanak, s friss, üde hangulatot teremtenek. A piros, a királykék, a narancs, a csoki barna, a lila energikus, fiatalos színek, a bátrabbak nyugodtan kombinálhatják ezeket, de érdemes inspirációkat, ötleteket gyűjteni e tónusok keverésekor, ugyanis nem mindegyik mutat ízlésesen egymással.

Napjaink egyik kedvelt motívumai a country stílushoz kapcsolódnak. Itt a visszafogottabb, könnyed színek és formák az uralkodóak. A country stílus a vintage életérzést és a retró feelinget hozza el, fűszerezve egy csipetnyi „faluromantikával”. Kockás, csíkos és virágos minták, személyes, barátságos hangulat, a természetes anyagok dominanciája – a country az egyik legszemélyesebb lakberendezési stílus, mely a vidéki szellemiséget reprezentálja, s igazán meghitt atmoszféra teremthető általa.

 Ha nem bízol a saját érzékeidben, s a széles választékban nem találod a neked legmegfelelőbb stílust, vagy egyszerűen csak még több tanácsra lenne szükséged, kérd ki egy szakember véleményét!


Miket díszítünk fel az esküvőn, milyen dekorelemek léteznek?


Általánosságban elmondható, hogy a lagzik dekorációját tekintve az alábbi elemek, bútorok változnak ünnepivé: a főasztal, a székek, a vendégek asztalai, a középfutók, a légtér. Hangulatosak a virággömbök, virágkapuk, a lufik, a textíliák és függönyök díszei, a fényjáték. A székszoknyák és székmasnik elegánssá, fennköltté varázsolják a helyszín vizualitását. Mindezek kiválasztása függ a helyszín adottságaitól és saját ízlésetektől. Ne fektessetek sok pénzt és energiát mindezekbe: akkor szép és stílusos az esküvői dekor, ha nem fullad giccsbe és egyszerűen kivitelezett, ízléses hatást kelt.

A kültéri dekor alapelemei a lufik, virágok, szalagok, gyertyatartók lehetnek. Minden kültéri lagzit színpompássá tehetnek a vidám lufi és virágkapuk, a romantikus virágcsokrokból, léggömbökből formálódó szívalakzatok, a köréjük font fényfüzérekkel kiegészítve. Mindezek a fejetek felett elhelyezve segítik, hogy minden szempár rátok szegeződjön.


Milyen zenekar játsszon a lagzin? Hogyan válasszunk zenei stílust?

A zenekar és a zenei stílus kiválasztása nem egyszerű feladat. Fontos, hogy figyelembe vegyétek a násznép összetételét, a többség életkorát stb. Könnyen meglehet, hogy a vendégek többsége nem arra a zenére szeret mulatni, amelyre ti. Hagyományosan a jól ismert lakodalmas muzsika a bevett szokás, ugyanakkor keverhetitek is a zenei stílusokat.
Lényeges, hogy ne hirtelen egymás után történjenek a számváltások, s a gyors ütemű számok után ne egyből lassú, romantikus balladák következzenek. Ilyenkor a legjobb, ha közvélemény kutatást is végeztek, s az eredmények figyelembe vételével hozzátok össze a zenei listát, egyeztetve a választott Dj-vel, zenekarral.

Bízom benne, hogy a részletek tekintetében is a legjobban fogtok dönteni, s egy stílusos, kellemes hangulatú lagziban ünneplitek meg azt, hogy összekötöttétek életeteket! 

 

 

 

 

Adatvédelmi nyilatkozat